Notícies

Enviat per javellan el Dimecres, 02 de Febrer de 2011 a les 00:40
El dia 13 de setembre vam anar a l'exposició de Manel Surroca que es va muntar amb la col·laboració de l'Ajuntament. La sala d'exposicions va ser el monestir Sant Pere de Camprodon.  El primer que vam fer un cop allà va ser observar els admirables quadres que Surroca havia pintat.

Tot seguit vam fer una activitat que consistia que el professorat que ens acompanyava ens donava una fitxa on hi havia trossos d'imatges dels quadres de l'exposició. Aleshores havíem d'identificar el quadre i apuntar-ne les seves dades en una graella. Un cop acabada l'activitat vam haver d'escollir el nostre quadre preferit i fer un escrit explicant què ens suggeria el quadre. Va ser una bona experiència.

Qui fou en Manel Surroca?

Manel Surroca i Claret va néixer a Camprodon el 15 de febrer de 1917. Tenia un germà petit. Als 12 anys va començar a anar a classe de pintura. Quan va esclatar la Guerra Civil se'n va anar tot sol a París. Allà va aprendre l'ofici d'escultor, encara que el que de veritat li agradava era la pintura. Amb la mort del seu germà, als 25 anys, Manel es va dedicar a la pintura i va tornar a Camprodon. El 1949 va inaugurar la seva primera exposició. Surroca sempre deia: “Sense pintar m'hauria mort”. 

                         Laura, Meritxell, Maria, Sílvia, Enric i Ferran (consell de redacció de l'Esquitx

 

Comentaris

  1. m 'agrada molt el esquitx
    Ha agradet molt l'esquitx perquè ha havia molts fotos amb l 'expleqasio tambè bueno adeù

Nomé els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra o Validat.